Kids 'n' Billies komt met nieuwe namen Kids 'n' Billies komt met nieuwe namen

Onder andere Talisker Four en Birth Of Joy in Goffert

, Redactie 3voor12 gelderland

Kids 'n' Billies komt met nieuwe namen

Onder andere Talisker Four en Birth Of Joy in Goffert

Redactie 3voor12 gelderland ,

Kids 'n' Billies brengt de eerste vijf namen voor 2014 naar buiten: festivalkraker Maison Du Malheur, de fuzz-surfers van Fifty Foot Combo, het psychedelisch rockcombo Birth Of Joy, de Nijmeegse rockabillies Talisker Four en de Amerikaanse bluegrass van Morgan O'Kane. En daar komt nog een heel stel namen bij. Dit jaar vindt het festival plaats op zaterdag 14 juni in openluchttheater de Goffert.

Na een uitverkocht Kids 'n' Billies Festival vorig jaar is het nu tijd voor de twaalfde editie.  Twee podia met een line-up van gevarieerde bands vormen het middelpunt van een nostalgische sfeer. Van opzwepende rock tot authentieke rockabilly en via de rafels van de punk van catchy country tot spetterende surf. Dit jaar gebracht door onder andere Maison Du Malheur, Fifty Foot Combo en Birth Of Joy.

Voor kids is Kids 'n' Billies ook een feest: zwieren in de zweefmolen, suikerspinnen en popcorn eten tot je er bij neervalt, je eigen hotrod bouwen en afschieten bij Blokk op Wielen, een vetkuif in je haar laten zetten, hoelahoepen, tattoos, waterpistolengevechten en nog veel meer.

Birth Of Joy (NL)
Dit drietal van eigen bodem is met hun derde album Prisoner de Nederlandse sensatie van 2014. Met dank aan hun energieke live-optredens hebben de heren van Birth Of Joy zichzelf in landen als Frankrijk, Duitsland en de VS in de kijker gespeeld. Psychedelisch en bluesy, met de opzwepende rauwheid van de orgel. Naar eigen zeggen is het geluid van Birth Of Joy als ‘the sixties on steroids’.
 

Talisker Four (NL)
Oorspronkelijk vernoemd naar de Schotse single malt whisky Talisker en een knipoog naar de begeleidingsband van Johnny Cash (The Tennessee Two) is Talisker Two afgelopen jaar geüpgraded naar Talisker Four. Pure, eerlijke, dampende, uptempo rockabilly van eigen Nijmeegse bodem. Een deel van het repertoire bestaat uit nummers van Johnny Cash.

Fifty Foot Combo (B)
Dit jaar vierde Fifty Foot Combo haar twintigste verjaardag. De legendarische, monstrofonische fuzz-surfers uit Gent werden met vier albums in korte tijd grote helden, niet in de laatste plaats door hun optreden op Pukkelpop. Ook stonden ze op de allereerste KnB op het podium.

Maison Du Malheur (NL)
Songwriter J.P. Mesker verzamelde een zeskoppig gezelschap om zich heen en sindsdien is Maison Du Malheur alom gekend door de old time jazz en dampende rock-'n-roll waar ze het publiek in meeneemt. Afgelopen jaar deden ze dat o.a. op Lowlands, North Sea Jazz, Zwarte Cross, ITGWO en bij De Wereld Draait Door. In 2013 brachten ze, tussen de 100 liveshows door, via Excelsior Recordings hun tweede album uit: Wicked Transmission, songs met een diepe groef, een gruizige swing en een kleurvolle kraak.

Morgan O'Kane (USA)
De uit Virginia afkomstige, virtuose banjospeler Morgan O'Kane woont tegenwoordig in New York en heeft een stel prima muzikanten om zich heen verzameld om bluegrass te laten klinken zoals het ooit bedoeld was. Op die oude fundamenten bouwt Morgan zijn eigen nieuwe nummers, waardoor tradities overleven. Een oude bekende in de band, Ferd Moyse the IV, de vioolspeler die in 2012 met de Hackensaw Boys op Kids 'n' Billies speelde. Verder Dobro-gitaar en de verhalen van Morgan over zijn geboortegrond, de Appalachen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland