Tijdens AMZAF Young Talent Festival schrijven jongeren geschiedenis Tijdens AMZAF Young Talent Festival schrijven jongeren geschiedenis

Win kaarten voor dit midzomerse feest

, Redactie 3voor12 gelderland

Tijdens AMZAF Young Talent Festival schrijven jongeren geschiedenis

Win kaarten voor dit midzomerse feest

Redactie 3voor12 gelderland ,

Op zaterdag 21 juni, op de langste dag van het jaar is het AMZAF Young Talent Festival. Op maar liefst 13 podia staan 40 acts met maar liefst 250 jonge artiesten. Speciaal voor AMZAF opent het Nederlands Openluchtmuseum ’s avonds het museumpark. Pak je picknickmand in, of geniet van de lekkere snacks in het museumpark en laat je dag overgaan in een culturele midzomeravond.

Met voor en door jongeren
"Je eerste grote stap is die naar supportact. Maar daarvoor, waar speel je dan?" Met die vraag geeft Blaudzun, ambassadeur van AMZAF, precies aan waarom AMZAF in het leven is geroepen: om talent verder te helpen en om te inspireren. Jonge talenten tussen de 12 en 27 jaar beklimmen het podium om hun talent te ontplooien, anderen te inspireren en om zo direct podiumervaring op te doen.

Locatie als inspiratie

Op AMZAF maak je het Openluchtmuseum anders mee. Niet als museum, of met school, maar als festivalterrein. Een midzomeravond lang zit achter de staldeur een strakke beat verstopt, hoor je tussen de wieken van de molen klassieke muziek, staan er danseressen in de tramremise en geven de houten stampers in de wastobbe het ritme aan voor de beatboxers. Wasserij, zuivelfabriek, kerk en boerderijen zijn omgetoverd tot kleine poptempels en intieme theaterzaaltjes. Het park als inspiratiebron.

Speciale producties
Speciaal voor AMZAF zijn culturele producties gemaakt. De avond start met een vurige one-night stand tussen orkest De Ereprijs en dansgezelschap Rezgui Company. Een voorstelling waarin professionals en amateurs samen interdisciplinair werken. De avond wordt afgesloten met dj’s in de remise. Ondertussen kunnen de bezoekers zich onderdompelen in alle stijlen, van singer-songwriter Sofia Dragt, streetdance van College Kidz, rapper Night the Rebel, literatuur van Jalta en rock en pop op de twee podia gehost door Luxor Live, Jacobiberg en Willemeen en 3voor12 gelderland. Op ons podium treden the Alaskans, Soular en Billy Hill op.

Kortom: een goede reden om met je vrienden het festivalseizoen te openen in het museum!

3voor12 gelderland mag twee kaarten weg geven. Weet jij waar de afkorting AMZAF voor staat? Mail dan je antwoord voor 18 juni naar 3voor12arnhem@gmail.com.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland