#vf13: The Naked Sweat Drips is de toekomst van Nijmegen Rock City

Band speelt vol overgave en met passie

Michael Weijers ,

Door het winnen van De Roos van Nijmegen speelt The Naked Sweat Drips uit Boxmeer vanmiddag op de Voerweg. Kunnen ze de intensiteit van hun muziek ook overbrengen in de open lucht?

CONCERT
The Naked Sweat Drips, Voerweg, zondag 14 juli 2013

MUZIEK
Het geluid van The Naked Sweat Drips is een samensmelting van vele stijlen. Met rock als basis worden elementen toegevoegd uit stoner, blues, en rock ’n’ roll. Het geheel wordt overgoten met een fikse portie psychedelica.

PLUS
Een ding valt meteen op wanneer je deze band live aanschouwt: ze spelen vol overgave en met passie. Vandaag is dit niet anders. Met name de zanger valt op en trekt vaak de aandacht naar zich toe. Niet alleen is zijn performance goed, maar hij beschikt ook over een uitstekende stem. Zaak voor de rest van de band om niet te ver op de achtergrond te geraken, en dat gaat ze prima af. Resultaat is een boeiende en intense show, waarbij het halfuur speeltijd eigenlijk te kort is. Maar niet alleen de show is goed, ook muzikaal steekt het allemaal goed in elkaar. Alle bandleden beschikken over de nodige kwaliteiten, met name de drumsolo bewijst dit.

MIN
Het geheel mag nog wat verder strak getrokken worden. Soms komt het nog wat rommelig over. Of dit komt door de actieve presentatie, dat wordt niet echt duidelijk. Echt storend is dit echter amper

CONCLUSIE
The Naked Sweat Drips toont eens te meer een band te zijn waar we de komende jaren serieus rekening mee moeten houden. Als de band deze stijgende lijn weet door te trekken, dan kan er een mooie toekomst wachten. Aan de inzet zal het in ieder geval niet liggen.

CIJFER
8