#vf13: Suit and Tie Johns laat het Valkhof dampen

Gruizige nummers vol onvoorspelbare wendingen

Rosanne de Boer ,

De bebaarde mannen van Suit and Tie Johns, die anders dan hun naam doet vermoeden niet in driedelig pak met stropdas op het podium verschijnen, mogen het avondprogramma van de tweede Valkhof Festivaldag openen. Ze zuigen meteen de aandacht van de festivalgangers op met hun dampende, stampende, gruizige, maar goed dansbare muziek. Ze grosseren in lange uitgesponnen nummers vol onvoorspelbare wendingen en onverwachte, vaak moeilijk te traceren klanken. Deze worden deels live geproduceerd (en geïmproviseerd?) op allerlei elektronische apparaten.

CONCERT
Suit and Tie Johns, Boog, zondag 14 juli 2013

MUZIEK
Psychedelische indierockers met een gruizige sound vol onvoorspelbare wendingen en klanken.

PLUS
Deze band, die zijn eigen muziek omschrijft als ‘psychedelic garage disco-blues’, voegt met zijn verrassende sound doorspekt met sixties-invloeden een nieuwe dimensie toe aan de Nijmeegse rockscene naast bands als De Staat, Black Bottle Riot en Automatic Sam.  

MIN
Suit and Tie Johns moet het vanavond op het Valkhof doen met een mannetje minder en klinkt daardoor iets minder vol. De bassist liet het afweten en Xavier Teerling neemt nu af en toe de baspartij waar. Hij en de andere bandleden laten zien een uitdaging als deze niet uit de weg te gaan: om hun veelzijdige sound te waarborgen, pakken ze er allemaal regelmatig wat extra’s bij.

CONCLUSIE
Suit and Tie Johns is een band die sterk uit het vuur van deze uitdaging komt en hun creativiteit laat uittesten. En wat een snelheid kan de drummer maken. Kun je drummers net als motoren opvoeren?

CIJFER

8