#vf13: Stonerfront Nijmegen

Veel stoner, weinig front

Eelco van Eldijk ,

Peter, Remco & John. Nee, dat is niet dat semi-hippe drietal dat met een catchy deuntje de halve wereld aan het fluiten kreeg met Young Folks. Dit is een trio mannen, dat middels de naam precies verraadt wat zij ten doel stellen. Deze zondag doen ze dat in hun hometown, als openingsact van de Fortarock avond en omringd door gelijkgestemde zielen en vrienden.

CONCERT
Stonerfront Nijmegen, Fortarock, Voerweg, zondag 14 juli 2013

MUZIEK
Liefhebbers van het genre en hun stad. Puristen die niets liever doen dan zich laven aan hun geliefde muziek, stonerrock. Naast het beluisteren en bejubelen van legio van bands uit het subgenre, hebben ze er zelf ook één. Eentje die het stiekem heel aardig doet onder de liefhebbers in binnen en buitenland. De hitlijsten zullen ze er nooit mee bestormen, de liefhebber mogelijk des te meer.

PLUS
SFN speelt netjes binnen de lijntjes van het genre. Ze doen hun stinkende best.

MIN
Het is (voor deze setting Fortarock) misschien te puristisch en de piepkleine uitstapjes richting bijvoorbeeld funk, komen vanavond niet over. SFN klinkt als een natte krant. Het geluid zit hen niet mee (mat en zwak). Het optreden is een behoorlijk slome bedoeling. Ook de kleine tempoversnellingen op het einde van de show kunnen het optreden niet naar een hoger plan tillen. Normaliter (in kleine zaaltjes) komt SFN veel beter tot hun recht. Dan is het een stevig front met muur van geluid en groove.

CONCLUSIE
Dit is niet hun gedroomde optreden.

CIJFER
5+