#vf13: “Rectum Raiders is de beste slechtste band van Nijmegen”

Mafheid is troef

Michael Weijers ,

Als winnaar van Kaf en Koren treedt Rectum Raiders aan op het Voerwegpodium. Deze band staat bekend om haar show, benieuwd hoe het grote publiek daar op zal reageren.

CONCERT
Rectum Raiders, Voerweg, zondag 14 juli 2013

MUZIEK
“Feministic power punk meets Hegelian glam metal”. Zo omschrijft Rectum Raiders hun muziek in één zin als we hun site mogen geloven. Eigenlijk valt de muziek van Rectum Raiders niet in één zin te omschrijven, want er zijn vele invloeden te bespeuren. 

PLUS
Eén ding is zeker: een optreden van Rectum Raiders verveelt niet. Zowel in de show als in de muziek blijft de band afwisselen. Zo komt het sterke rocknummer Black Ripper al snel voorbij, waarmee de toon gezet wordt. Verder hoor je in het halfuurtje onder andere een semi-akoestisch nummer en wordt er afgesloten met een verbouwde versie van Rainbow In The Sky, waarmee de stemming er pas echt in komt. Helaas is het hierna schlüss. 

MIN
Een deel van het optreden komt de zang ver boven de instrumenten uit, waardoor deze op de achtergrond dreigen te raken. Gelukkig herstelt dit gedurende de set. De show kan soms ook zo afleidend werken dat het publiek niet zo goed door heeft dat de muziek eigenlijk ook goed in elkaar steekt en de bandleden prima muzikanten zijn.

CONCLUSIE
Het is maar goed dat de meeste aanwezige kinderen te jong zijn om te beseffen wat er allemaal op het podium gebeurd. Rectum Raiders laat niets aan de verbeelding over en haalt alles uit de kast om een show neer te zetten die men zich nog lang blijft herinneren, en daar zijn ze zeker in geslaagd. De aankondiging van de presentator omschrijft de band eigenlijk perfect: “Rectum Raiders is de beste slechtste band van Nijmegen”, en dat is een compliment.

CIJFER
8