#vf13: Raketkanon blaast zichzelf op

Doe maar stoer, zeg maar poep

Eelco van Eldijk ,

Mooi, Belgen die korte metten maken met de typische Belgenpopsound. Voorwaarts, recht op hun doel af. Melodie is voor je moeder. Vriendelijkheid voor je vader. Raketkanon is er voor jou, om alle frustratie van je af te werpen tijdens een niet misselijkmakend beuktochtje op zondagavond. Knallen maar met dat ding!

CONCERT
Raketkanon, Fortarock, Voerweg, zondag 14 juli 2013

MUZIEK
Sludgerock en maniakale gekte uit België. Dat gaat zowel vrienden als vijanden opleveren deze avond. De band gaat namelijk compleet over de kop tijdens nummers als Herman en Laura. Daar is zeker een markt en een groep liefhebbers voor. Toch, voor de rockers zijn ze te hard en voor de metalmannen vast te untrue. Maar liefhebbers van een potje rauwe sludge met punk-attitude worden op hun wenken bediend. Hopelijk breken fanaten samen met Raketkanon vanavond de Voerweg niet te veel af. Er moet nog vijfeneenhalve dag gebruikt gemaakt worden van het podium. Alhoewel, het zal de raketkanonnier een biet wezen dat de liefhebbers van melodieuze indiedance de komende dagen geen podium meer tot hun beschikking hebben. Kaarsrecht doorrammen, dat is het devies. Lafjes ertegenaanhangen, dat doe je maar bij je vrouw thuis.

PLUS
Het is een mooi potje klop op de smoel. Maar je moet er wel je kop voor in de speakers steken. Raketkanon is boos (vanwege het geluid?), dat heeft tot gevolg dat men volledig over de rooie gaat. Met name de ‘zanger’ vloekt en tiert wat af. Gelukkig kan hij dat prima kwijt binnen Raketkanons muziek. En die is in slechts één woord te vatten: vet!

MIN
Toch leidt de branie wel heel erg veel aandacht weg van de muziek die het viertal produceert. Eenzelfde euvel als bij hun Nederlandse concullega’s John Coffey. Dat is erg jammer, want hierdoor doet het optreden bij vlagen wel heel erg puberaal aan. Middelvingers in de lucht, piemels uit de broek, het publiek in kitsen, schijnruzie (?) zoeken met een persoon op het terrein. Sorry, maar dat doet Blink182 nog geloofwaardiger en met meer respect voor hun toehoorders.

CONCLUSIE
Muziek versus houding levert onderstaand cijfer op.

CIJFER
7-