#vf13: Puur genieten van Orlando

Jong talent toont verfijnde deskundigheid

Josette Wolthuis ,

Het muzikale geesteskindje van Tessa Douwstra is uitgegroeid tot een volwassen band met een sterke sound en een goede performance. Met een dankwoord aan het brein achter de Popronde staat Orlando nu vol trots op het hoofdpodium van het Valkhof Festival. En terecht.

CONCERT
Orlando, Arc, zondag 14 juli 2013

MUZIEK
Pure muziek zonder fratsen. Onbevangen popfolk die zelfs rond het hoofdpodium een intieme sfeer creëert. 

PLUS
Orlando bestaat deels uit bandleden van de Wooden Saints. Het is duidelijk te zien en te horen dat de band volwassen is geworden. Orlando is muzikaal erg sterk en zet een professionele performance neer. De geschikte toevoeging van drie blazers maakt het plaatje compleet. Ook speelt de band nieuwe nummers die nog nergens anders opgevoerd zijn.

MIN
Als hoofdpodiumact mag je best wat meer uitpakken. Er mag bij Orlando nét wat meer power in. Pas tijdens het één-na-laatste nummer knalt de band met vol gas, maar de rest van de show kan meer energie gebruiken om over te brengen naar het publiek.

CONCLUSIE
Na een enthousiast applaus valt er niets dan lof te uiten voor deze fijne band. Dit is wat het Valkhof Festival the place to be tijdens de Vierdaagsefeesten maakt. Orlando is een blijvertje!

CIJFER
8