#vf13 Ongevaarlijke Midnight Juggernauts overtuigt niet

Zondagspubliek gedoogt catchy elektropop als achtergrondmuziek

Martijn Vet ,

Hits hebben ze (nog?) niet, maar de Australische Midnight Juggernauts maakt aanstekelijke elektropop die een breed publiek zou moeten aanspreken. Met gitaar, bas, drum en synthesizers live gespeeld klinkt dat als een prima afsluiter voor het hoofdpodium.

CONCERT
Midnight Juggernauts, Arc, zondag 14 juli

MUZIEK
Live gespeelde elektropop met flinke hitpotentie, ergens in het veilige midden tussen Justice, M83 en Hot Chip.

PLUS
Niet alleen in thuisland Australië, maar ook in Engeland en de VS zijn de Juggernauts al jaren graag geziene gasten. Begrijpelijk: songs als Into The Galaxy en recente single Memorium bevatten een flinke dosis van het stofje dat Daft Punks Get Lucky zo onweerstaanbaar maakt. Met hoorbare invloeden van discoproducer Giorgio Moroder ben je anno 2013 weer überhip.

MIN
In de lange set valt toch op dat deze mannen de klasse van de eerder genoemde acts missen. De zang overtuigt niet erg en het wordt al snel wat eentonig. De nummers hangen soms te veel als los zand aan elkaar. Synth-bedje hier, drumroffeltje daar. Een groot deel van het zondagavondpubliek zal het sowieso een worst wezen. Zelfs de voorste rijen hebben meer aandacht voor elkaar, voor WhatsApp en voor een rondvliegende beachvolleybal. Feest-dj Sjaak had ook voldaan.

CONCLUSIE
In de Marvel Comics-strips is Juggernaut een gevaarlijke strijder. Deze nachtelijke exemplaren mogen ook wel wat gemener worden. Een paar sterke songs zijn niet voldoende om het publiek te overtuigen.

CIJFER