#vf13 Geen label voor Mary Ocher

Van alles wat en helemaal niets

Tekst: Bas Bevers / Foto's: Eric Veltink ,

Een eigenzinnig voorkomen en diversiteit zijn nog geen garantie voor een even boeiend optreden. Hoewel Mary Ocher enkele talenten heeft, is het nog een kwestie van tijd totdat zij de juiste heeft gevonden.

Concert
Mary Ocher & Your Government, Boog, zondag 14 juli 2013

Muziek
Veelzijdige Berlijnse hipster met twee drummers in gewaden en mondkapjes. Het hele palet van bluesrock tot meditatieve electro komt langs. In minder dan één uur!

Plus
Mary Ocher laat zich niet zomaar in een hokje plaatsen. Met haar bluesrock klinkt de dame uit Berlijn als een jonge PJ Harvey. Daarna wordt het roer omgegooid en de gitaar ingewisseld voor de knopjes en de synthesizer. Chicks On Speed dient hier als voornamelijk referentiekader. Het steeds wisselende karakter is verrassend en spannend. De toeschouwer blijft in het ongewisse welke muzikaal konijn nu uit de hoed wordt getoverd.

Min
Een alleskunner is nog geen specialist. Hoewel de drumpartijen een solide basis zijn voor de rock en voor de electro, zit er weinig variatie in. De rock is nog aardig evenals de onvervalste Duitse synthi-pop uit de jaren 80. Maar het is veel standaardwerk en muzikaal overtuigt het niet. Het is vooral niet uit te houden als de electro doelloos is en de meditatieve bezweringen (of in dit geval: gekrakeel) pretentieus. Het moet vooral anders om anders te zijn. Het is echter hol en betekenisloos.

Conclusie
Laten we hopen dat Mary Ocher nog niet weet wat ze wil.

Cijfer
5