#vf13: Hacride speelt strak en genadeloos hard

Fransen hebben er na dit optreden zeker fans bij gekregen

Michael Weijers ,

Het Franse Hacride gaat al de nodige jaren mee maar is in Nederland, ondanks vier albums, nog niet echt doorgebroken. Niet iedereen vanavond zal dan ook bekend zijn met de band. Laten we hopen op een aangename verassing.

CONCERT
Hacride, Voerweg, zondag 14 juli 2013

MUZIEK
Hacride heeft door de jaren heen een redelijk eigen geluid ontwikkeld. Het valt niet met veel bands te vergelijken. Metal met een flinke dosis groove en melodie, met invloeden uit death- en progressieve metal.

PLUS
Deze band gaat duidelijk al de nodige jaren mee. Het podium lijkt echt een thuis te zijn voor deze Fransen. Strak en genadeloos hard worden de nummer het publiek in geworpen en die lijken er geen genoeg van te kunnen krijgen. Als beloning krijgt Hacride een flinke moshpit voorgeschoteld.

MIN
Hacride heeft één gitarist, een tweede gitarist kan zorgen voor extra dimensie en een nog voller geluid. Is dit echt een groot gemis? Nee, niet echt, het is echter wel een kans. Het grootste minpunt is eigenlijk dat ze korter spelen dan gepland is, namelijk circa vijftig minuten in plaats van een uur.

CONCLUSIE
Ja, Hacride had er best nog een nummertje of twee aan vast mogen plakken. Want wat een strakke en fanatieke band is dit. Het publiek had nog wel meer gewild, dat mag vastgesteld worden. Ze verdienen meer bekendheid in Nederland, en vanavond zal daar zeker aan bijgedragen hebben. Het is mooi dat Fortarock de band deze kans heeft gegeven.

CIJFER
9