#vf13: Ashes of Many weet Voerweg niet te verpulveren

Optreden blijft ondanks prima spel niet lang hangen

Michael Weijers ,

De Didamse band Ashes of Many verovert in rap tempo terrein. Met een nieuw album op zak dat goede kritieken ontvangt, togen ze richting de andere kant van de Waal om ook daar nieuwe zieltjes te winnen.

CONCERT
Ashes of Many, Voerweg, zondag 14 juli 2013

MUZIEK
Technische metalcore met de nodige breakdowns, doorspekt met melodie.

PLUS
Technisch steekt de metalcore goed in elkaar. Ashes of Many beschikt over echt goede muzikanten die het technische spel combineren met een actieve podiumpresentatie. De zanger wisselt screams af met cleane zang. Ondanks dat het af en toe niet loepzuiver is, doet hij dit live beter dan sommige zangers van grotere bands.

MIN
Hoewel het geheel goed wordt uitgevoerd, lijkt er toch iets te missen tijdens dit optreden. Waarschijnlijk is het gebrek aan bass en volume en het ietwat iele geluid hier debet aan. Ashes of Many doet erg haar best, maar het is geen show die men zich nog jaren zal blijven herinneren.

CONCLUSIE
Ashes of Many is absoluut een band met potentie, en technisch is het allemaal in orde. Als er met name meer volume en bass was geweest dan had dit optreden veel meer indruk kunnen maken. Helaas is dit niet het geval en gaat het optreden snel voorbij zonder dat men er echt erg in heeft. Iets wat de band zelf niet te verwijten valt, maar dat wel een doorslaggevende factor is.

CIJFER
7