#vf13: AmenRa

Amen

Eelco van Eldijk ,

De Belgische reus die Kvelertak vervangt. Geheel andere kost dan de origineel geprogrammeerde. De metalen feestganger staat niet te trappelen voor muziek van AmenRa, maar bij de liefhebber van uitgesponnen heftigheid klopt het hartje van verwachting bij aanblik van deze band op de bill. Het zwaargewicht komt de restanten van Nijmegen, die nog staan na het optredens van de band tijdens eerdere ontmoetingen met de stad, vakkundig met de grond gelijk maken en vergruizen.

CONCERT
AmenRa, Fortarock, Voerweg, zondag 14 juli 2013

MUZIEK
Brute postcore die zijn weerga niet kent qua intensiteit. Gestripte muziek, ontdaan van soli, gezelligheid of catchyness. In 2009 deden ze al een zeer geslaagde poging gehakt te maken van de toehoorders van (toen nog) de-Affaire. Vandaag zullen ze eenieder het zwijgen opleggen.

PLUS
Alles. AmenRa is 'simpelweg' de beste live-band van het moment. Mits je er tegen kan. Zo niet, dan is het een aanrader je er niet mee te bemoeien, fijn door te lopen en er geen aandacht aan te besteden. Dat vindt de band fijn, alsmede hun discipelen. In alle afzondering wordt AmenRa het best genoten. Hoe harder het gaat, hoe beter de intensiteit. Er ontstaat een innerlijke rust bij zoveel geluid.

MIN
AmenRa gaat nooit hard genoeg.

CONCLUSIE
Amen.

CIJFER
9,5