#vf13: Amber Arcades galmt door het park

Muzikale verwarming van de lome zondagmiddag

Josette Wolthuis ,

Zangeres Annelotte de Graaf (bekend van Oh, Brave Wide Eyes) verzamelde pas eind 2012 een band om zich heen. Ze staat daar nu al mee op het Valkhof Festival. De jonge Utrechtse band Amber Arcades luistert aangenaam weg in de zon op het gras.

CONCERT
Amber Arcades, Boog, zondag 14 juli 2013

MUZIEK
Droomfolk met warme vocals en intens versterkt geluid.

PLUS
De dromerige sound van Amber Arcades past goed bij de sfeer van de dag. Het festivalpubliek staat er op zondagmiddag rustig bij of ligt weg te dromen in het gras. De afwisseling van soms mellow, soms krachtiger spel houdt de aandacht van het publiek op een relaxte manier vast. 

MIN
Een overload aan effecten zorgt ervoor dat de muziek maar weinig puur klinkt. Ieder instrument galmt lang en hard – een onnodig teveel aan wollig geluid dat geen enkel instrument tot zijn eigen recht doet komen. Er is weinig variatie in het stemgeluid van de twee zangeressen en alle nummers lijken veel op elkaar. Ook de ongemakkelijke communicatie met het publiek wijst uit dat Amber Arcades nog aan de weg moet timmeren en meer podiumervaring moet opdoen.

CONCLUSIE
Hoewel de mellow sound van Amber Arcades aangenaam is om naar te luisteren, is er nog een gemis aan een eigen sound en variatie in spel en zang. Ook mag er geminderd worden in de galmeffecten. Amber Arcades is op de goede weg, maar heeft nog veel te leren om een meer professionele band te worden.

CIJFER
6,5