#vf13: Zonnebrildragende Aziz rapt erop los

Klein publiek bouncet voor de Nijmeegse hiphopper

Emily Fernan ,

Herman Brood Academie alumnus Aziz van Aalst heeft een relaxte rapstijl waardoor zijn solide teksten goed over komen. De melodieuze begeleiding laat het publiek bewegen.

CONCERT
Aziz, Club Voerweg, zaterdag 14 juli 2013

MUZIEK
Hiphop met een typische flow

PLUS
Aziz begint stipt op tijd. Terwijl een wat oudere man naar hem toe loopt om hem een hand te geven, rapt hij gewoon door. Tussen zijn raps vraagt hij mensen naar voren te komen en maakt zo contact met zijn publiek. Ook al zijn er weinig mensen, je merkt dat het publiek speciaal voor Aziz is gekomen. De beats die zijn dj neerzet, zijn melodieus. Hierdoor bouncet het publiek sowieso een beetje. Aan het eind krijgen wij een soort cameo appearance van zijn ‘broer’ Roscovitsch voor hun hit Flamboyant waarbij het publiek met de armen in de lucht swingt.

MIN
Ook al houdt hij het publiek erbij, hij rapt zijn bekende nummers alsof hij ze al voor de zoveelste keer rapt. FYD lijkt hierdoor een beetje smaak te verliezen. Echter, tijdens het rappen van een nieuw nummer lijkt hij zo enthousiast dat de intro verder gaat terwijl Aziz eigenlijk al met zijn eerste couplet wilt beginnen.

CONCLUSIE
Hij krijgt het publiek dat er is wel mee, maar is niet altijd even enthousiast tijdens het rappen.

CIJFER
7,5