#vf13: WOLVON: scheermesjesrock

Vlijmscherp

Eelco van Eldijk ,

Het gaat stormen in het Valkhof. WOLVON komt het gras nog een stukje korter maaien. De noisers uit het noorden des lands staan niet bepaald bekend om hun subtiliteiten, des te meer om hun duwende baspartijen, drukke drums en een gitaarsound als een vlijmscherp scheermes. Neem uw goed gekapte baard maar in bescherming, beste hipster. Na WOLVON plakken er waarschijnlijk slechts nog wat plukjes niet meegewaaide vlas aan uwen toet.

CONCERT
Wolvon, Boog, woensdag 17 juli 2013

MUZIEK
Bij WOLVON gaat het hard. De smerige en schelle sounds die je trommelvliezen teisteren missen hun doel niet. Maar ook de doelmatige bestorming van de Nederlandse podia hebben hun uitwerking niet gemist. WOLVON maakt behoorlijk naam middels hun knarsende optredens. Noiserock en postpunk, hand in hand huppelen zij door het land dat WOLVON heet.

PLUS
De lijn der verwachting klopt exact. Precisiebombardementen, goed gemikt en voorzien van een sterke achterliggende gedachte. WOLVON weet wat hij wil en doet dat ook. Dat zaken soms rommelig of rammelend overkomen, is bij WOLVON juist een meerwaarde. En hulde voor de drummer, wat een baas!

MIN
Er wordt nog een echte climax gemist, verder weinig op dit optreden aan te merken.

CONCLUSIE
Heel erg scherp bandje met dito optreden.

CIJFER
8