#vf13: Het betere draai- en drumwerk van Shigeto

Club Voerweg in vervoering door jazzy soundscapes

Adriaan de Jonge ,

Op een podium met uitzicht over de Waalkade staat een drumstel naast een draaitafel en één man die beide instrumenten bespeelt. Shigeto drumt, zweet, lacht en bezorgt Nijmegen een fijn uurtje elektronische klanken.

CONCERT
Shigeto, Club Voerweg, woensdag 17 juli 2013

MUZIEK
Shigeto, een exotische aandoende artiest van Ghostly International (van o.a. Gold Panda), begon zijn muzikale carrière in de jazz en werd later gegrepen door de elektronische muziek. Tegenwoordig zijn er ook sporen van hip-hop en dubstep in zijn nummers te horen, maar jazz staat nog altijd centraal.

PLUS
Shigeto is behalve DJ ook een geweldig getalenteerde drummer. Hij speelt strak mee met de platen die hij draait. Door deze extra dimensie in het optreden klinkt Shigeto meer 'live' dan de meeste DJ's en de drums maken de act ook visueel interessanter. De DJ staat op een laag podium dichtbij zijn publiek en maakt ook daadwerkelijk contact. De dromerige klanken en de ontspannen uitstraling van de artiest zelf zorgen voor een rustige sfeer onder de bezoekers. De in de Waal ondergaande zon maakt de ambiance voor dit optreden compleet.

MIN
Shigeto's set is afwisselend en op geen moment saai, maar de structuur ontbreekt wel. Shigeto's performance hangt van losse nummers aan elkaar. Een duidelijke opbouw met kop en staart en een hoogtepunt om naar toe te werken hadden het optreden nog beter kunnen maken.

CONCLUSIE
Shigeto is een vaardige muzikant en een innemende performer die op Club Voerweg een erg sterke indruk achterlaat.

CIJFER

8