#vf13: Only Real maakt geen rapmuziek

In een klein half uur geeft de 21-jarige Niall Galvin zijn visitekaartje af

Erik Damen ,

Zonder enige vorm van aankondiging stapt deze jonge muzikant uit West-Londen samen met zijn drie bandleden het kleine podium van de Boog op om in korte tijd het publiek te verrassen met schelle gitaren, onzuivere zang en knappe stukken rap.

CONCERT
Only Real, Boog, 17 juli 2013

MUZIEK
Typisch Engelse grotestadsmuziek met een jonge branieschopper, die niet te veel als Mike Skinner (The Streets) probeert te klinken.

PLUS
Ondanks het feit dat de bassist en de tweede gitarist er niet veel zin in lijken te hebben, weet Niall Galvin de aandacht op zich gevestigd. Ligt het aan zijn outfit met witte sokken, de veel te grote korte broek en dito jas of ligt het toch aan het feit dat Niall Galvin een flinke scheut muzikaliteit in zijn donder heeft? Na de eerste twee nummers begint hij te rappen zonder enige begeleiding waarbij hij zijn naam verklaart en laat horen toch wat in zijn mars te hebben.

MIN
Het geluid van de gitaren is wel erg schel afgesteld en de vocale kwaliteiten laten absoluut te wensen over, zodat het moeilijk is om Only Real serieus te nemen. Maar daar lijkt deze jonge gast ook helemaal niet op uit te zijn. De tijd is te kort om een feestje te bouwen, zeker omdat de band al na een half uur besluit te stoppen.

CONCLUSIE
De potentie is er, maar het lijkt te vroeg om deze jonge gasten nu al hier naar toe te halen. Op basis van zijn hit Backseat Kissers is zijn reputatie hem misschien vooruitgesneld.

CIJFER
6