#vf13: Jacco Gardner maakt reputatie waar

Perfect gespeelde baroque sixties-pop

Erik Damen ,

Begin dit jaar kwam zijn alom bejuldelde debuutalbum Cabinet of Curiosities uit, waarmee Jacco Gardner ook internationaal erkenning kreeg. Vanavond liet hij op het Valkhof Festival horen dat alle aandacht niet meer dan terecht is. Samen met zijn bandmaten trakteert hij het publiek op een nostalgisch muziekfeest.

CONCERT
Jacco Gardner, Arc, woensdag 17 juli 2013

MUZIEK
Psychedelica meets pop met meerstemmige zang en fraaie instrumentatie

PLUS
Door alle media-aandacht kan Jacco Gardner rekenen op een zeer goed gevuld veld. Meteen bij het instrumentale intro heeft de band de aandacht van het publiek. Uit zijn toetsenbord tovert Jacco de ene na de andere wonderschone melodie. De sterke nummers worden geïntegreerd met klavecimbel, kerkorgel en lekker stuwende drums. Ook het spel van de gitarist en bassist is erg goed. Zelfs bij de rustige passages houdt de band moeiteloos de aandacht van het publiek vast.

MIN
De opbouw in de set is niet perfect. De sterkste nummers worden in het eerste deel van de set gespeeld, maar ondanks dat houdt de man met de hoed het publiek bij de les. Het ontbreken van de psychedelische dia’s mag als gemis worden gezien, het staat een puur en gedreven optreden niet in de weg.

CONCLUSIE
Jacco Gardner bewijst live prima uit de voeten te kunnen met het materiaal van zijn sterke debuutplaat. Valkhof was getuige van een talent waar Nederland de komende jaren nog veel van gaat horen.

CIJFER
8