#vf13: Cashmere Cat laat Club Voerweg zweten

Ramvolle Voerweg gaat los op de populaire trap van de rijzende ster

Pleunie de Wild ,

Dubstep is uit, trap is in. Begin 2013 zette de viral memevideo van Baauer’s Harlem Shake trap in één keer op de kaart. De 25-jarige Noor Magnus August Høiberg, alias Cashmere Cat, borduurt vrolijk door op deze nieuwe trend die perfect is weggelegd voor de zapcultuur van nu. Trap kenmerkt zich door zijn traagheid, afwisseling, het hevige gebruik van synths en zijn felle snaresound. Iedere halve minuut een andere beat; zo wordt de muziek nooit saai. Of toch wel?

CONCERT
Cashmere Cat, Club Voerweg, woensdag 17 juli 2013

MUZIEK
Høiberg gooide eind 2012 hoge ogen met zijn Mirror Manu EP. De belangstelling werd nog groter nadat Lana Del Rey hem vroeg voor een remix van National Anthem. Daarnaast maakte hij ook remixen voor 2 Chainz, Jereminh en Drake. De opzwepende mix van dubstep en bass music wordt afgewisseld met slow jams, R&B en hip-hop.

PLUS
Het Valkhofpubliek heeft zin in een feestje vanavond. Club Voerweg staat bomvol als de mysterieuze Cashmere Cat het podium betreedt. Het lange haar van de dj hangt sluik voor zijn gezicht. Zodra het openingsnummer Kiss Kiss van zijn ep Mirror Manu EP zijn drop bereikt is het publiek verkocht en gaat iedereen helemaal los. De remixen van bekende artiesten als Mala, T-Pain en James Blake doen het goed bij het jonge publiek. Misschien dan wel niet zo zeer omdat ze de stijl van de Noor zo goed begrijpen, maar omdat iedereen zin heeft om lekker los te gaan en het publiek deze nummers herkent.

MIN
"De hele tijd die stiltes zijn zo irritant, ik wil gewoon lekker dansen", hoor ik een meisje naast me tegen haar vriendin gillen. Dit laat zien dat het soms een beetje verwarde publiek de gedurfde stiltes die Høiberg laat vallen niet echt kan waarderen. Het publiek is ongeduldig en houdt niet van de langdradigheid die de kabbelende trap van Cashmere Cat soms met zich meebrengt.

CONCLUSIE
De buzz rondom Cashmere Cat is groot, maar uiteindelijk moet de beste man het toch echt hebben van zijn plaatkeuze. Dat hij de nummers goed wist uit te zoeken was te merken aan het feestje op Club Voerweg.

CIJFER
7