#fv13: Camilla Sparksss speelt hartenjagen

En wint zonder vals te spelen

Paul Aerts ,

Wat een teringherrie zeg! O wacht, het klinkt stiekem wel lekker. Ik heb zin om te dansen. Ja dat gaat goed. Wow, het is eigenlijk gewoon toffe muziek. Ik wil een t-shirt!

Concert
Camilla Sparksss, Boog, woensdag 17 juli

Muziek
Camilla Sparksss is het alterego van Barbara Lehnhoff, bassist van de Zwitserse rockband Peter Kernel. Met dit soloproject gooit ze het over een andere boeg. Ze produceert haar eigen beats, artwork en videocips en treedt (vandaag voor het eerst) op met twee danseressen die dansen op zelfgeschreven choreografieën. Zelf noemt ze haar muziek noisepop, maar met meer noise dan pop.

Plus
Ondanks haar getier op het podium, spreekt Barbara’s muziek een gevarieerd publiek aan. Het is dansbaar, opzwepend en artistiek. De danspasjes van haar twee danseressen zien er allesbehalve gelikt uit, maar contrasteren mooi met het harde geschreeuw en het bewegen als een bezeten podiumroofdier van deze rockchick. Steeds meer publiek stroomt toe, van jong tot oud. Ze is interessant en de shirtjes vliegen de deur uit na afloop van haar optreden.

Min
De zang staat behoorlijk hard afgesteld, waardoor Barbara’s stemgeluid af en toe iets té veel door merg en been gaat.

Conclusie
Een verrassend goed optreden waar men van tevoren zijn vraagtekens bij zou zetten. Het is meer dan muziek alleen, de nadruk ligt ook op het artistieke deel van de show. Camilla Sparksss is een mooi plaatje. Barbara en haar vriendinnen spelen open kaart, en slepen nieuwe harten binnen.

Cijfer
8