#vf13 Stuurbaard Bakkebaard bestaat nog

Ervaren trio geeft niet alles

Tekst: Robin Oostrum | Foto's: Eric Veltink ,

Timo van Veen wil graag dat het publiek meezingt: "Het volgende nummer heeft bijna tweeduizend views op YouTube." Misschien zijn ze niet zo populair als Justin Bieber, maar Stuurbaard Bakkebaard heeft zijn eigen vaste fanschare. Gewillig zingt het publiek mee op 'I Didn't Understand How It Could Be Done, But I Amazed Myself'.

CONCERT
Stuurbaard Bakkebaard, Arc, vrijdag 19 juli

MUZIEK
Blues- en rootsrock van het ervaren Eindhovense trio Marc Koppen, Timo van Veen en Onno Kortland. Na enkele pauzes en wisselingen in de samenstelling kwam eerder dit jaar het vijfde album, Boys Do Cry, uit. Ter promotie daarvan stond de band in april nog in Nijmegen, nu keert de band terug voor een show op het Valkhof Festival.

PLUS
Tussen al die nieuwe bands op het Valkhof is deze ervaren rockband een verademing om naar te kijKen. Frontman Timo weet wanneer hij het publiek moet opzwepen, drummer Marc trekt op de juiste momenten zijn gekke bekken, bassist Onno plukt en strijkt de contrabas alsof het zijn levenspartner is. Muzikaal zit het allemaal prima in elkaar: toegankelijke rocksongs in een tempo dat niemand afschrikt.

MIN
Stuurbaard Bakkebaard wordt aangekondigd als een band die van de gebaande paden afwijkt. Dat doen ze vanavond niet: de nummers zijn toegankelijk en missen originaliteit. Aan het begin lijkt de band bovendien niet op volle kracht te spelen, waardoor een groot deel van het publiek met zijn rug naar het podium de afgelopen week bespreekt.

CONCLUSIE
Weinig mis met dit optreden. Ook niet erg briljant. Welk cijfer hoort daarbij?

CIJFER
7