#vf13 Lavalu en band laten Valkhof chillen

En daarbij praat ze graag met het publiek

Emily Fernan ,

Nadat de Arnhemse chick Lavalu Oranjepop verraste met een akoestische set in de tipi, presenteert ze haar muziek op het Valkhof Festival in volledige bandbezetting. Buiten de nummers die onder andere van haar nieuwe album Fighting Wildfires komen, praat Lavalu honderduit met het publiek en laat ze muziekminnend Nijmegen chillen bij de Boog.

CONCERT
Lavalu, Boog, vrijdag 19 juli 2013

MUZIEK
Bloc Party meets Kate Nash met stemgeluiden die doen denken aan Sarah Mclachlan en relaxte deuntjes die iets weghebben van Jewel.

PLUS
De combinatie van bovenstaande muzikale aspecten maakt dat de nummers van Lavalu lekker wegluisteren. De zangeres krijgt het 'intelligente' publiek van de Valkhof mee om lekker mee te zingen met Smooth, een nummer over mensen die hun hart willen beschermen tegen pijn. Om het publiek helemaal mee te krijgen, is de zangeres niet te beroerd om in het publiek te springen en persoonlijk te zorgen dat iedereen het refrein een keertje meezingt. Ze houdt goed contact met het publiek en legt elk liedje uit.

MIN
Tijdens Smooth probeert ze een jongeman naar voren te brengen om op het podium plaats te nemen, maar hij staat niet bepaald te springen om mee te doen. Zou hij bang zijn? Of was hij degene waar zij over zong in Smooth? We zullen het nooit weten. Verder is Lavalu wel erg open. Zo deelt ze openlijk mee dat ze een liedje hebben overgeslagen en dat ze aan het einde geen tijd meer hebben voor de balade. Dit hoeft ze niet te delen.

CONCLUSIE
De liedjes zijn relaxed, maar Lavalu's eerlijkheid is niet altijd nodig. Doordat ze zo veel praat, slaat ze liedjes over en kan ze haar balade niet zingen. Dan maar haar album beluisteren?

CIJFER

8-