#vf13 De Rooie Neger krijgt de voetjes van de vloer

DJ sluit het Valkhof Festival af met simpel recept van meezingers

Michael Weijers ,

De Rooie Neger wordt tegenwoordig door menig festival en club gevraagd om de voetjes van de vloer te krijgen. Ook het Valkhof Festival mag hij dit jaar afsluiten. Eens kijken of de festivalgangers hier nog energie voor hebben.

CONCERT
De Rooie Neger, Arc, 20 juli

MUZIEK
Het recept van De Rooie Neger is heel simpel: zo lang het maar dansbaar of populair is wordt het gedraaid. Van metal en rock tot aan schlager. Zo loop je het ene moment in de polonaise en sta je het andere moment in de moshpit op Slayer.

PLUS
Er zit genoeg afwisseling in het uur, en er worden louter meezingers gedraaid. De bezoekers weten er wel raad mee: ze dansen en moshen. Er ontstaan zelfs polonaises!

MIN
Ondanks de afwisseling gaat het toch vervelen. Er wordt namelijk geen leuke mix van gemaakt, maar bijna alle nummers worden gewoon in zijn geheel achter elkaar gedraaid. Zodoende zakt de sfeer soms weg. Een dj kan daar normaal snel op inspringen door er een volgend nummer in te mixen, maar dat gebeurt nu niet.

CONCLUSIE
De Rooie Neger doet eigenlijk niet veel meer dan cd’s aanzetten en na elkaar liedjes draaien. Ondanks dat er genoeg aanstekelijke nummers gedraaid worden, en er flink gedanst en meegebruld wordt, is dit eigenlijk té simpel. Met mixen heeft het in ieder geval vrij weinig te maken. De sfeer zit er goed in, maar de afsluiter van Valkhof Festival 2013 had wel wat extra´s mogen doen.

CIJFER
6