Valkhof Festival voegt vierentwintig nieuwe muzikale smaakmakers toe aan het programma

Tamikrest, Alela Diane, Jacco Gardner, Terakaft, The Wytches en Meridian Brothers komen naar het Valkhofpark

Het Valkhof Festival maakte al vierentwintig namen bekend, waaronder De Speeldoos, Austra, Suit And Tie Johns en Colin Stetson. Daar voegt de organisatie er vandaag vijfentwintig aan toe: Tamikrest, Alela Diane, Jacco Gardner, Terakaft, The Wytches, Meriadian Brothers, Guild Of Stags, Wolvon, Postmodem, Ásgeir Trausti, Ignatz, Only Real, Concrete Knives, Mary Ocher & Your Government, Mr. Vast en DNMF, Midnight Juggernauts, Camilla Sparksss, Rangleklods, Sexy Sushi, Rødhåd, Shigeto, Swindle en een unieke samenwerking van Machinefabriek en Dead Neanderthals.

Alela Diane

Singer-songwriter Alela Diane staat bekend om haar prachtige verstilde liedjes en keert op haar nieuwe album terug naar haar roots van folk en gospel. Diane geeft tijdens het Valkhof Festival een akoestisch optreden.

The Wytches

Wat goed is komt snel. Dit is overduidelijk het geval met The Wytches. Vier jonge gasten met een fetish voor psychedelica, surf en noise rocken dat het een aard heeft. The Wytches is een aanrader voor liefhebbers van bands als Temples, Tame Impala, Horrors en Toy.

Meridian Brothers

Vol vuur presenteert het Valkhof Festival het heetste snoepje uit Colombia. Boegbeeld van de band is Eblis Álvarez, één van de sleutelfiguren van de experimentele muziekscène in Bogotà. Álvarez en zijn kompanen rijgen Latijns-Amerikaanse ritmes, cumbia, salsa en psychedelische grooves naadloos in elkaar.

Tamikrest

De Touaregs van het Malinese Tamikrest combineren Afrikaanse woestijnblues met westerse rock, traditionele Arabische traditionele muziek en scheurende elektrische gitaren

Terakaft

Net als Tamikrest is ook Terakaft afkomstig uit Mali. De repeterende traditionele patronen en de groovende percussie zijn de basisingrediënten voor de hypnotiserende ‘tranceblues’ van Terakaft.

Ook toegevoegd aan het programma zijn: Wolvon, Postmodem, Ásgeir Trausti, Ignatz, Only Real, Concrete Knives, Mary Ocher & Your Government, Mr. Vast en DNMF, een unieke samenwerking van Machinefabriek en Dead Neanderthals.

Liefhebbers van elektronische muziek worden hun wenken bediend door Midnight Juggernauts, Camilla Sparksss, Rangleklods, Sexy Sushi en Shigeto.

Voor dance en dubstep kun je terecht op de Planet Rose-avond en Give it Dub-avond.
De Planet Rose-avond presenteert Rødhåd en Tripeo en de hoofdact van de Give It Dub-avond is niemand minder dan Swindle.