#vf13: Camera zoomt nog verder in op krautrock

Als de focus maar goed is

Eelco van Eldijk ,

Nog meer spacers op deze maandagavond. Het houdt maar niet op. Na de zompige en weidse klanken van Truckfighters en Terakraft, de krautpop/rock van Moon Duo en met het aanstaande optreden van LSD-vreter Uncle Acid in het vizier, is de beurt nu aan het Berlijnse Camera. Wordt het een overdosis?

CONCERT
Camera, Boog, maandag 15 juli 2013

MUZIEK
Het bij Moon Duo beschreven krautrockprincipe krijgt bij Camera kleine toevoegingen van ambientlandschappen; zelfs een snufje postpunk is ontwaarbaar. Hoewel het trio niet bepaald de reputatie heeft stabiele jongens te zijn (optredens worden afgezegd doordat ze elkaar nogal eens in de haren vliegen, of omdat de dope zijn tol eist), heeft men wel de naam consistent te zijn in hun muziek. Het is niet voor niets dat zij onder andere als begeleidingsband spelen van Krautgrootheid Michael Rother (Neu!).

PLUS
Camera verkeert vanavond in bloedvorm. Het optreden stijgt tot grote hoogten. De synthgeluiden balanceren op het randje van fout, maar duikelen in de totaalsound precies de goede diepte in. Camera is volledig in balans en is van uitzonderlijk niveau. Alle geproduceerde geluiden (gitaar, drums, toetsen) zijn volledig functioneel en ondergeschikt aan de nummers. Geen ego’s, dat scheelt. Zo geconcentreerd en gefocust als Camera vanavond speelt, doen zij zelfs hun voorbeelden verbleken.

MIN
Het optreden is veel te kort!

CONCLUSIE
Jagend op de overdosis is de verslaving sterker dan het gevaar. Ik wil méér!

CIJFER
9