#vf13: White Fence bouwt stevig hekwerk

Dansen en dromen op psychedelische fuzz

Robin Oostrum ,

Op het podium staat een Valkhof-medewerker ongeduldig met een bordje te zwaaien. Op het hoofdpodium staat Austra klaar om te beginnen, terwijl White Fence op de Boog al vijf minuten te lang doorgaat. Zanger Tim Presley heeft er maling aan, en lacht veelbetekenend naar zijn drummer: ze gaan pas weg als deze solo afgelopen is.

CONCERT
White Fence, Boog, donderdag 18 juli

MUZIEK
White Fence is de psychedelische garagerockband rondom Tim Presley, en bracht niet minder dan vijf albums uit in de laatste drie jaar. Bekend werd de band vorig jaar door het sterke samenwerkings-album met Ty Segall, al kon White Fence de verwachtingen op de fuzz-zondag van Le Guess Who? niet helemaal waarmaken.

PLUS
De Amerikanen spelen vanavond een fijne mix van puntige fuzz-songs en nummers met langer uitgesponnen solo's, waarbij regelmatig een la met psychedelische effecten wordt opengetrokken. Bovendien is White Fence meer dan ooit een band: tijdens de eerste Nederlandse shows in december was er nog te duidelijk sprake van een veredeld solo-project van Tim Presley, nu staat er een goed op elkaar ingespeeld viertal op het podium.

MIN
Net als in december is de interactie met het publiek minimaal en lijkt de band vooral voor zichzelf op het podium te staan. Van recensies trekt de band zich kennelijk niet veel aan.

CONCLUSIE

Strakke, fuzzy show van White Fence. Met pas één album in 2013 lijkt de band de focus te hebben verlegd naar live-optredens, en dat heeft positief uitgepakt.

CIJFER
8