#vf13: Sexy Sushi zorgt voor opschudding

Bizarre act verdeelt publiek in lovers en haters

Norah Franssen ,

Ken je Sexy Sushi nog niet, dan wekt de naam alleen al voldoende nieuwsgierigheid op om een kijkje te nemen op donderdagavond bij het Arc-podium. Hoe sexy zou Sexy Sushi zijn? De tweekoppige band, bestaande uit Rebeka Warrior en Mitch Silver, timmert al sinds 2004 aan de weg en staat garant voor een avondje schandaal.

CONCERT
Sexi Sushi, Arc, donderdag 18 juli

MUZIEK
Franse elektroclash met een randje gothic.

PLUS
Zet je verwachtingen bij de naam Sexy Sushi maar overboord, tenminste als je houdt van zoet en mooi, want hier hebben we te maken met een act die de duistere kant van sexy vertegenwoordigt. Sexy Sushi is donker, rauw, provocerend en weet het publiek wel heel goed te betrekken. Na de surrealistische openingsceremonie van het optreden, begeleid door een dikbuikige man (`Mustafa’) met ontbloot bovenlijf, bloemetjesrok en een angstaanjagend masker, dook de zangeres al gauw het publiek in en zorgde daar voor veel consternatie. De zangeres zingt, praat, omhelst, kust, neemt publiek mee op het podium, trekt haar t-shirt uit. Kortom: een losbandige, anarchistische sfeer die je met verrassing ondergaat.

MIN
Theater is de grote kracht van deze act, maar zorgt tegelijkertijd dat de muziek - die eigenlijk prima dansbaar is- naar de achtergrond verdwijnt en eerder ondersteuning wordt voor de maffe capriolen die op en rond het podium plaatsvinden. Het optreden lijkt soms vooral een feestje voor de band te zijn als de zangeres wéér het publiek induikt en verdwijnt in de mensenmassa. De intimiteit die de zangeres opzoekt wordt niet door iedereen gewaardeerd en een deel van het publiek kan al deze gekkigheid niet aan en haakt voortijdig af. 

CONCLUSIE
Sexy Sushi is maf spul waar je je prima mee kunt vermaken en heeft waarschijnlijk het meest spraakmakende optreden op het Valkhof Festival van dit jaar verzorgd. Al heeft een deel van het publiek deze show moeten missen, aangezien de zangeres iets te vaak zelf ergens in het publiek te vinden was.

CIJFER

7