#vf13: Austra maakt eigen dromerige wereldje op Valkhof

Fotoverslag

Krista Jantowski ,

Als een priester staat ze erbij. Met armen gespreid en het hoofd naar boven gericht. Alsof ze voor heel iemand anders staat te zingen. Katie Stelmanis, frontvrouw van Austra, brengt het Valkhof op donderdagavond naar hogere sferen. Dat lijkt even ruw verstoord te worden wanneer twee dronken gasten het podium beklimmen om de zangeres met een dubbele tong de liefde te verklaren. Het mag niet baten, Katie zingt onverstoord verder.

CONCERT
Austra, Arc, donderdag 18 juli 2013

Deze viermansformatie maakt haar eigen dromerige wereldje van muziek op Valkhof. Stelmanis wordt omlijst door haar drummer, gitarist en toetsenist en lijkt zich niet van veel anders bewust. Ze zingt over liefhebben, over verdriet, over gay rights. Aan haar stem is te horen dat ze klassiek geschoold is. Toch is Austra allesbehalve dramatisch. Stelmanis doet haar verhaal met een bijna koele afstandelijkheid. Het melancholische smelt samen met de pop synth sound waar de band bekend mee werd.

Zo kabbelt de show voort, maar toch ben je als publiek dankbaar dat je even deel uitmaakt van dit bijzondere en bizarre wereldje. Als afsluiter de doomdiscohit The Beat And Pulse: de donkere beat valt stil en maakt even plaats voor samenzang en ritmisch gezucht om je vervolgens weer hard uit hypnose te dreunen. Tijd om wakker te worden.