#vf13: Het EO-gevoel van Puggy

Of 3FM, noem het hoe u wilt…

Eelco van Eldijk ,

Als je in het voorprogramma mag staan van Smashing Pumpkins en Incubus dan doet dat een zekere interesse opwekken bij muziekliefhebbers. Een gekke naam als Puggy maakt eveneens nieuwsgierig.

CONCERT
Puggy, Arc, dinsdag 16 juli 2013

MUZIEK
Ambachtelijke pop en rock, die het moet hebben van muzikale perfectie en een dweperig publiek. Ideale opwarmer voor Kensington en prima passend in de popprogrammering van de Valkhofdinsdag.

PLUS
De klasse van de Franse band Puggy schuilt hem in de kwaliteit van de muzikanten. Het zijn echte songsmeden. Ze weten wat ze willen en kunnen dat ook tot in de puntjes verzorgd uitvoeren. De set is goed opgebouwd, de liedjes zijn aanstekelijk en de boys zijn dankbaar naar hun publiek. Wanneer scoren ze de eerste dikke hit via 3FM?

MIN
Wanneer je zoekt naar een scherp randje of muzikale uitdaging ben je bij Puggy geheel aan het verkeerde adres. Het is een slappe en zoutarme stamppot die Billy Corgan (Smashing Pumpkins) toch hevig heeft moeten laten fronzen in de backstage. Prima bakvissen-Pinkpop-voer, dit Puggy. Het is lieflijk, vriendelijk, aardig, schattig. Maar gevaarlijk, zoals muziek ooit bedoeld was? Dat doet mij hard lachen.

CONCLUSIE
Ben je een liefhebber van platgetreden paden? (kies cijfer A)
Ben je een muziekliefhebber? (kies cijfer B)

CIJFER

A. 8
B. 4