#vf13: Nouveau Vélo blijft netjes op de paden

Maar fietst ‘m er nog niet in

Eelco van Eldijk ,

In Helmond blijven ze net als hier in Nijmegen maar aan de gang. Wekelijks moet je weer ergens een nieuwe fiets vandaan halen omdat ´één of andere eikel ‘m kwijt is en daarom maar de jouwe heeft gepakt de afgelopen nacht´. Dat moet maar eens afgelopen zijn. Om de pijn van het gemis en de herhaaldelijke aankoop te verzachten, hier een bandje dat net zo luchtig is als voorgaand verhaaltje.

CONCERT
Nouveau Vélo, Boog, dinsdag 16 juli 2013

MUZIEK
Zwevend tussen niets-aan-aan-de-hand-dreampop en interessante shoegaze-indie. Compacte liedjes die zich nestelen in het hoofd. Het is vederlicht en blijft netjes binnen de lijntjes. Toch stijgt het minialbum Daze met speels gemak net uit boven vele dartele indiesoortgenoten. Misschien zit ‘m dat in het snufje postpunk dat de band aan de liedjes toevoegt.

PLUS
Een net optreden van een band met potentie. Live heeft het drietal wat meer pit dan op plaat en dat komt de set ten goede. De band speelt als band, zonder ego’s of tierelantijnen. Een vriendelijk optreden.

MIN
Het schiet wat tekort in scherpte. Veel hetzelfde tempo maakt het eenvormig. Zowel in de gitaarriedels als in de basloopjes blijft het ’t zelfde liedje. Als de band voor meer variatie en dynamiek zou zorgen, hebben we er met Nouveau Vélo een aangenaam nieuw rijwiel bij.

CONCLUSIE
Niet onaardig, maar ook nog niet klaar voor het grotere werk.

CIJFER

6+