Tien jaar Free Your Mind goed voor nostalgie

In gesprek met Pascal Rietman

Tessa-Norah Feenstra ,

Arnhem - Het zomerfestival Free Your Mind viert dit jaar zijn tienjarig bestaan. Het moment om nostalgische momenten op te halen, meent de organisatie. 8Bahn is dit jaar één van de partners van organisator Hagen Events. Komende zaterdag zorgen de jongens van 8Bahn er als mede-organisatoren van FYM voor dat herinneringen aan de afgelopen tien jaar herrijzen.

"Voor het tienjarig bestaan van Free Your Mind hebben wij voor een aantal elementaire dingen gezorgd," vertelt Pascal Rietman. Hij is één van de jongens van 8Bahn en kent als bezoeker ook de andere kant van het festival. "We willen samen met alle andere deelnemende partijen FYM dit jaar een nostalgisch tintje geven. Vanwege het tienjarig bestaan. Zo kunnen we gebruikmaken van het oude terrein. Ook worden oude decoronderdelen gebruikt, maar dan op een andere manier. Badeendjes die eerder ronddreven, komen dit jaar op een verrassende manier terug."

Pascal had nooit gedacht dat hij met 8Bahn een stempel op de organisatie van Free Your Mind zou mogen drukken. "Het is een hele eer! Ik ben vaak naar het festival toe geweest als bezoeker. Dit is toch wel anders. Het is zo veelzijdig. We hebben invloed in de programmering."

Deze invloed benutten de jongens van 8Bahn om tien jaar Free Your Mind niet onopgemerkt voorbij te laten gaan. "De afgelopen weken is een trailer, die opengeklapt kan worden, door heel Nederland gereden. Grote merken hebben tijdens het festival leuke acties ter ere van tien jaar FYM. We hebben een dj-workshop, een special closing act en een gevarieerd programma met onder andere Speedy J, Carl Craig, Nic Fanciulli, Benny Rodrigues, Ben Sims, Chiel Beelen en Nobody Beats the Drum."

"Met de opbouw van het festival gaat het goed en we zijn klaar voor zaterdag. Het weer zal goed zijn. Dat helpt de feeststemming zeker," zegt Pascal. Hij heeft zin in het komende festival. Deze dag kan toegevoegd worden aan de reeks nostalgische herinneringen die nog zal volgen.