Op weg naar de finale van de Roos van Nijmegen met Wolves Dressed In Sheep

"We komen met een nummer speciaal voor de finale"

Redactie 3voor12 gelderland ,

Donderdag 9 mei vindt in Doornroosje de finale plaats van de Roos van Nijmegen 2013. 3voor12 gelderland kijkt met de finalisten vooruit. Vandaag: Wolves Dressed In Sheep.

Jullie staan in de finale van de Roos van Nijmegen! Hadden jullie dat verwacht?
Van tevoren hadden we niet gedacht in de finale van de Roos te staan. Na de eerste ronde hadden we er wel meer vertrouwen in na fijn jury commentaar. Aangezien we pas één jaar bezig zijn waren we toch wel blij verrast toen we de uitslag hoorden. 

Hoe bereiden jullie je voor op de finale van 9 mei?
We hebben voor de voorronde een setlist samengesteld. We wilden in de finale toch wat nieuws brengen dus er zijn wat dingen veranderd. Aangezien drie van de bandleden op vakantie zijn vóór de finale hebben we de generale repetitie al gehad.

Kennen jullie de andere finalisten een beetje? En zo ja, wie zien jullie als de grootste concurrent?
Voor de Roos kenden we de andere deelnemende bands eigenlijk niet. Natuurlijk hebben we onze concurrentie wel gecheckt op Youtube, en The Naked Sweat Drips vonden we goed overkomen. Alle bands maken ook heel verschillende muziek dus het is moeilijk in te schatten wie er wint.

Wat kunnen we van jullie verwachten in de finale?
Een set van acht nummers waarvan een nieuw nummer, speciaal voor de finale. En een special guest!

Wat kan er van jullie verwacht worden na de finale?
Dé reden om mee te doen aan de Roos van Nijmegen is om een plekje op het Valkhof Festival, voorheen de-Affaire, te winnen. We spelen al wel op de vierdaagsefeesten, maar (nog) niet op het Valkhof Festival. Dat is één van de doelen die we onszelf dit jaar hebben gesteld. Een ander doel was spelen in Doornroosje voordat het podium verhuist naar het nieuwe gebouw, en dat is dus in ieder geval al gelukt! Daarnaast verwachten we wereldfaam en het spelen op alle grote festivals in de wereld.