Eerste namen Bergpop Festival Wageningen

Yesterday’s Men, The Hubschrauber, Wolves Dressed in Sheep, Hömpfdingå

Popcultuur Wageningen maakt de eerste namen voor het Bergpop Festival bekend. Op het programma staat lokaal en nationaal talent op het gebied van indiemuziek. Daarnaast lijkt voor het eerst ook een internationale act aanwezig.

De zevende editie van het Bergpop festival vindt op 6 juli plaats op het Conventplein in Wageningen. Er zijn twee podia op het plei. Daarnaast zijn er akoestische sessies in de openbare bibliotheek.

Yesterday´s Men maakt theatrale indiepop met een donker randje. Deze Nijmeegse formatie wordt vergeleken met bands als The Arcade Fire en Elbow. De titels van hun albums The Awesome Grandeur of the Cosmic Cycle and The Passing of the Years spreken tot de verbeelding.

Het eveneens Nijmeegse The Hubschrauber heeft sinds 2011 een goede livereputatie opgebouwd. Op Bergpop maken we kennis met de eerste ep, Sleep Deprivation, die verschijnt op 18 juni.

Wolves Dressed in Sheep, ook uit Nijmegen, speelt folkpop. De band gooide hoge ogen bij regionale bandwedstrijden zoals de Roos van Nijmegen en Kaf en Koren. Terug in Wageningen na hun eerdere optreden in het nieuwe Impulse-gebouw op de campus.

De mannen van Hömpfdingå uit het Arnhemse Zweden brengen dansbare new wave/electro. Wil je weten wat een tros bananen met hun live-act te maken heeft? Kom dan op 6 juli zeker even kijken!