De redactie hanteert het zwaard van Vrouwe Justitia en spreekt recht over dat wat rond is: de oogst van glimmende schijfjes. Deze keer Shaemless met 'Shaemless'.

Daan Sturm, Tom Brouwers en Cyril Rommens, kortweg Shaemless, zijn in Nijmegen geen onbekende gezichten meer. Zo wonnen ze onder meer Rock-'n-roll Jonkies in 2010. Na optredens op het Kids 'n' Billiesfestival en in de voorronde van de Roos van Nijmegen presenteren deze jonge honden nu hun nieuwe ep.

De naar de band zelf vernoemde plaat is catchy, en laat duidelijk horen dat in het bijzonder Daan en Tom bijzonder goed op elkaar zijn ingespeeld. De twee gitaristen spelen een smerig stukje blues- en slidegitaar, maar rocken ook als het moet. Dat is een van de sterkste kanten van de band. Het is een veelzijdige ep die veel muziekhebbers wel zal aanspreken qua genres. Jammer is dat in deze mix de drums toch wat achterblijven. Door gebrek aan een bassist heeft deze band juist baat bij een dikke drumsound, en die ontbreekt nu net.

Toch mag het duidelijk zijn dat deze band sinds 2009 een paar flinke stappen heeft weten te zetten. In de voorronde van de Roos van Nijmegen gaf de band een prachtig visitekaartje af, en die stappen zijn duidelijk hoorbaar op deze ep. Live komt het alleen nog maar beter uit de verf: als je na het horen van deze vijf tracks nog niet overtuigd bent van de potentie van deze jongens, is het zeker de moeite waard ze live ook te gaan beluisteren, bijvoorbeeld 6 juli op het Arnhemse Spijkerrok festival.

Beluister fragmenten van de ep.