Dag des Oordeels: DizzowDynamiscH - Amuse

Matteo Bennardis ,

De redactie hanteert het zwaard van Vrouwe Justitia en spreekt recht over dat wat rond is: de oogst van glimmende schijfjes. Deze keer DizzowDynamiscH met Amuse.

DizzowDynamiscH is al een lokaal bekende naam is Gelderland. Na een aantal losse tracks, komt hij eindelijk weer met een EP: Amuse. Veel samenwerkingen, veel tracks en veel nieuwe sounds. Met een goedbezochte releaseparty lijkt dit album goed te bevallen.

Wat direct opvalt is dat je de ervaring hoort: een volwassen stem, volwassen teksten en volwassen beats. Deze beats klinken veelzijdig en er is hoorbaar veel tijd aan besteed. De teksten zijn strak, ze kloppen. Vergelijkbaar met Extince, maar dan in een moderner jasje.

Amuse gaat door verschillende stijlen van hiphop: van moderne dub-beats, tot eastcoast beats. Zowel in het Nederlands als in het Engels zit hij strak op de beat. De EP bevat elementen van zowel humor, feesten maar kan ook serieus zijn. Tracks zoals Rum In Mi Cup en Gooi D’r Eentje Op geven het beeld van een heerlijke zomerdag, terwijl tracks als Wegpiraat en Grafsteen je doet denken aan het vroegere geluid van Opgezwolle. Met Resoneer laat hij echter weer een hele nieuw geluid horen!

Kortom: dit is een product van een zeer getalenteerde artiest die op topniveau presteert en zich niet verder hoeft te ontwikkelen. Amuse is divers, van hoge kwaliteit en een van de beste EP’s die ik de laatste tijd heb gehoord en verdient daarom veel nationale aandacht.