Dag des Oordeels: The Human People

Matteo Bennardis ,

De redactie hanteert het zwaard van Vrouwe Justitia en spreekt recht over wat rond is: de oogst van glimmende schijfjes. Deze keer: The Human People.

De afgelopen maand zette een Nederlandse band genaamd The Human People om de paar weken een nummer online. Hun sound hoor je niet vaak in Nederland, daarom verdienen ze zeker aandacht. De band, die de jaren ‘80 bekend stond als Die Rote Kapelle, is nu weer bij elkaar gekomen en heeft de eighties sound weer helemaal tot leven gebracht.

Op basis van de laatste drie nummers is het album zeker iets om naar uit te kijken. I See Myself Differently was hun eerste release en daarmee maken ze direct een goede indruk. Lekker uptempo, groovy en een directe meezinger. Met het nummer Heaven Sent laten ze een rustigere kant horen. Rustige indie gemixt met eighties klanken. Dat werkt goed. Het nieuwste nummer Opened My Eyes Today gaat net een stapje verder. De eighties klanken blijven, maar er komen steeds meer electronische geluiden bij. Het lijkt alsof ze met deze drie nummers door de jaren ’80 gaan, beginnend met de typische sound en steeds expirimenteler.

The Human People laat je denken aan Simple Minds, maar dan afgeslankt en iets moderner. Hopelijk ontwikkelen deze doorgewinterde muzikanten hun sound nog verder en blijven ze nummers uitbrengen. We kijken reikhalzend uit naar een album of ep, en dat zal zeker het wachten waard zijn.