Antillectual met Propagandhi mee op Eurotour

Antillectual: "We gaan niet in ons eigen busje, maar met Propagandhi in een nightliner!"

Arina Banga ,

Vanmiddag maakte de Nijmeegse punkband Antillectual bekend dat ze support zullen zijn op de Eurotour van de bekende Canadese punkband Propagandhi, die plaatsvindt in de eerste helft van juli. 3voor12 gelderland wil hier natuurlijk meer over weten en praat even bij met Willem, zanger-gitarist van Antillectual.

Hoe hebben jullie voor elkaar gekregen dat jullie de gehele Eurotour voor Propagandhi mogen openen? Heeft de gastzang van Chris Hannah op jullie laatste langspeler Start From Scratch daar iets mee te maken?
Doordat we eerder met Propagandhi hadden gespeeld en Chris Hannah gastzang had gedaan op ons laatste album, was er wel contact geweest. Maar er was nooit sprake van plannen voor een gezamenlijke tour. Er was ook eerder contact geweest tussen ons en het boekingskantoor van Propagandhi, maar toen we van hen een mailtje kregen op we mee wilden op tour, was de verrassing toch groot.

Hadden jullie verwacht dat dit zou gebeuren?
Nee, absoluut niet. We zijn eerder met BoySetsFire op tour door Europa geweest en dat is erg goed voor ons geweest: we hebben voor veel mensen kunnen spelen. Uiteraard wilden we iets dergelijks vaker doen, maar uitgenodigd worden voor een tour kun je niet zelf besluiten. Het scheelt natuurlijk wel dat we meerdere keren op eigen houtje heel Europa door zijn geweest.

Jullie hebben vaker met Propagandhi gespeeld. Wat verwachten jullie van de tour? Waarom is deze gezamenlijke tour precies zo leuk voor jullie?
Propagandhi is mijn favoriete band aller tijden, met stip. Dat alleen is al leuk genoeg om met ze op pad te gaan. Daarnaast trekken ze veel publiek waar wij ook voor kunnen spelen, dat is ook erg tof. Bovendien gaan we tijdens deze tour naar Scandinavië. Hoewel we daar al eerder zijn geweest, is het voor ons minder bekend dan Duitsland of Frankrijk. Het is leuk om weer een keer terug te gaan.

Een laatste leuke bijkomstigheid is - al is het misschien een persoonlijke of beroepsmatige afwijking - dat we niet in ons eigen busje achter Propagandhi aan gaan rijden en zelf alles bij elkaar moeten regelen. We gaan echt samen in één nightliner op pad, en dat hebben we nog nooit gedaan. Ik ben heel erg benieuwd hoe het is om op die manier op tour te zijn!