"Een intieme en directe ervaring in de Bemmelse polder"

Nieuw initiatief Mud Boot Sessions van start

Mud Boot Sessions is op 1 februari 2013 gestart door een stel muziekliefhebbers in Bemmel die enorm genieten van muziek in haar puurste vorm: akoestisch, live en op een bijzondere locatie. Voor ons reden om Peter Lenstra, één van de initiatiefnemers, te vragen naar wat Mud Boot Sessions precies inhoudt.

Peter Lenstra: "Het idee is om artiesten en luisteraars van elkaar te laten genieten. Dit doen we door het kleinschalig en betaalbaar te houden. Het gaat namelijk om de mooie muziek op die mooie plek met mensen die van muziek houden." 

Na het bijwonen van een concert georganiseerd door Red Shoes Sessions in Nijmegen is het idee ontstaan. "Dit concert leverde de inspiratie op voor de Bemmelse variant."

Waarom de speciale plekken? "Volgens ons worden het gevoel en plezier bij de muziek versterkt door de verschillende bijzondere plekken waar gespeeld wordt. Een huiskamer, schuur, tuin, boomgaard of kerk, het kan allemaal het podium zijn voor een avond. Hierdoor is elk optreden uniek. De plekken zijn natuurlijk altijd te vinden in de Bemmelse klei."

Roel Smeets en Burned Shoulders hebben als eerste mogen optreden in Bemmel, voor de zomer staan nog een tweetal concerten in de planning. De eerstkomende zal zijn met Chayah en Awkward I in een voormalige autowerkplaats, uiteraard in Bemmel op zaterdag 6 april.

"Wat ons betreft blijft het niet alleen bij singer-songwriterconcerten; zo staan er bijvoorbeeld nog een klassiek lunchconcert in de buitenlucht, een familieconcert en een muzikale schuurtjes- of tuinenroute op ons verlanglijstje."