Liefde voor housemuziek Liefde voor housemuziek

Arnhemse 'platenbaas' Kopstuk en 'Don' Melon bij Studio Sonsbeek in Luxor Live

, Robin van der Beek

Liefde voor housemuziek

Arnhemse 'platenbaas' Kopstuk en 'Don' Melon bij Studio Sonsbeek in Luxor Live

Robin van der Beek ,

Na een succesvolle decembereditie met Tom Trago haalt Studio Sonsbeek opnieuw een grote naam uit de Nederlandse housewereld naar Arnhem. Niemand minder dan Jeroen Hofer oftewel Melon komt Arnhem zaterdag 2 maart verblijden met zijn warme, soulvolle houseklanken. In het kielzog van de 'Don' sluit Arnhemmer Kopstuk samen met zijn maatje Oxtrademus de avond af. Kopstuk sprak met ons over het aanstaande optreden in Luxor Live.

Net als Melon draait Kopstuk al een tijd mee. Op de Studio Sonsbeek-evenementen is hij een graag geziene gast. “Het allereerste feest van Studio Sonsbeek, in de kelder van de voormalige Loods008, heb ik ook gedraaid,” begint Kopstuk zijn verhaal. “Het klikt eigenlijk heel goed, vooral omdat die jongens een soortgelijke visie hebben. Zij willen wat bereiken met hun concept en ik met mijn label en als dj. Kwaliteit is daarbij de bindende factor.”

Naast optreden is Kopstuk oftewel Rakesh ook druk bezig met produceren en eigenaar van het platenlabel Deep Sense Records. “Deep Sense Records richt zich op 'volwassen' elektronische muziek in de hoek van techno, minimal en deephouse. In eerste instantie wilden wij een platform bieden aan getalenteerde producers in en rondom Arnhem. Inmiddels zijn we wat breder georiënteerd en zijn er zelfs buitenlandse producers aangesloten bij het label. Ondertussen gaan we richting de honderd releases. Verder ben ik druk met mijn eigen solo-ep genaamd Kulturzeit die in de zomer uitkomt. Ik hoop hier mijn diversiteit in kwijt te kunnen. Vroeger kocht ik altijd plaatjes bij Arnhems oudste platenzaak Zebra in de Steenstraat. Hiphop vond ik te gek, via de hiphouse en de Turn Up the Bass-serie kwamen de elektronische invloeden. Techno voert de boventoon op mijn album, maar je kunt ook zeker een lekkere reggaedub verwachten.”

Aanstaande zaterdag in Luxor zal er voornamelijk house uit de speakers komen. Opener Prunk is onder andere bekend van de Pleinvreesfeesten in Amsterdam. Daarna ruim baan voor drie uur lang Melon, die zoals altijd veertig jaar muziekgeschiedenis in zijn platenkoffer heeft. “Het blijft een eer om na Melon deze avond te mogen afsluiten,” besluit Kopstuk. “We nemen ook nog wat hardware mee voor live-elementen en gaan zorgen voor een diepe rollende set.”

Studio Sonsbeek met Prunk, Melon en Oxtrademus & Kopstuk vindt plaats op zaterdag 2 maart in Luxor Live te Arnhem van 23.00 tot 05.00 uur. Kaartjes kosten in de voorverkoop € 12,50 en aan de deur € 15,00.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland