Dag des Oordeels: Liquid Snow

Down and Out

Arina Banga ,

De redactie hanteert het zwaard van Vrouwe Justitia en spreekt recht over dat wat rond is: de oogst van glimmende schijfjes. Deze keer de nieuwe ep van de Nijmeegse indierockers Liquid Snow: Down and Out.

Schreef ik afgelopen voorjaar nog dat het tijd werd dat Liquid Snow kleur zou bekennen, met het verschijnen van opvolger Down and Out laten de Nijmeegse indierockers zien dat ze de laatste restjes kameleonjas voorgoed bij de kringloopwinkel hebben achtergelaten. De drie liedjes op de nieuwe plaat vormen namelijk een mooi geheel, hoewel het woord 'mooi' de lading eigenlijk niet dekt. Want wat voor jas is het, die het kleurtjesexemplaar vervangt?

Noch een trendy jack, noch een klassieke ruitjesmantel hoefde aangeschaft te worden; het is een donkere superheldencape die achter de schouders van de muzikanten aanfladdert als ze weer een tandje bijzetten in snelheid en volume. Hierbij is een prominente rol weggelegd voor de fijne loopjes van de basgitaar. De sound klinkt verder spannend en gemeen, en bij vlagen zelfs mysterieus. Dit zit hem de ene keer in fel bijtende gitaardetails, de andere keer bouwen de mannen aan een uitgebreide spanningsboog. Ep Down and Out lijkt daarom een logisch vervolg op Miss Silvertone, de afsluiter van de vorige ep. Jammer dat er dit keer maar drie liedjes zijn opgenomen.

Liquid Snow is er het afgelopen jaar in geslaagd zijn eigen rauwe geluid te ontwikkelen, en deze donkere jas staat de mannen opvallend goed. Op naar het festivalseizoen! Dat is hopelijk zo zomers dat het publiek zonder jas van de optredens van de sneeuwmannen kan genieten.

Aanstaande zaterdag om 23.00 uur vindt de officiële ep-presentatie van Down and Out plaats in de NDRGND in Nijmegen. Support-act is Wolves Dressed In Sheep.