Bettie serveert keiharde ballen in de DRU Cultuurfabriek

Olaf Molenaar ,

Zaterdag 9 maart stond Bettie Serveert in de popzaal van de DRU Cultuurfabriek in Ulft. De vaste kern met zangeres Carol van Dijk, gitarist Peter Visser en bassist Herman Bunskoeke, aangevuld met jonge hond Joppe Molenaar (ex Voicst) op drums, ging energiek van start in Ulft met Receiver van hun laatste album Oh, Mayhem!

Het is knap om te zien dat bands niet blijven teren op hun oude successen maar vol energie een nieuwe weg inslaan. De combinatie van een nieuwe drummer (Joppe Molenaar) en meer ruimte voor de gitaar van Peter Visser, pakte goed uit op Oh, Mayhem! en ook live in de DRU Cultuurfabriek.

Je hebt als toeschouwer nooit het gevoel dat hier een band bezig is met een routineklus of op de automatische piloot speelt. Want ook na tweeëntwintig jaar kun je nog steeds spelen alsof je leven er vanaf hangt, blijkt vanavond. Peter Visser is energiek als Pete Townshend in zijn beste dagen en Joppe Molenaar ramt op de drums als Animal van de Muppetshow.

Het is jammer dat maar honderdvijftig toeschouwers de moeite hebben genomen om vanavond naar de DRU Cultuurfabriek te komen. De verklaring zou kunnen zijn dat Bettie Serveert weliswaar een geweldige liveband is maar dat echte uitschieters naar boven en beneden ook op het laatste album niet te vinden zijn.

In een tijd dat je als band afgerekend wordt op hits en airplay, werkt dit niet in het voordeel van Bettie Serveert. Maar toeschouwers die zich hiervan niks aantrokken, zagen een heerlijk eigenwijze, energieke band die een perfecte liveshow gaf.

Op donderdag 14 maart speelt Bettie Serveert in het Arnhemse Luxor Live. Voor deze show geeft 3voor12 gelderland kaarten weg! Lees hier hoe jij kunt winnen.