Dag des Oordeels: Burning Paris - Dirty Secrets

Matthijs Quaijtaal ,

De redactie hanteert het zwaard van Vrouwe Justitia en spreekt recht over wat rond is: de oogst van glimmende schijfjes. Deze keer de web-ep van Burning Paris: Dirty Secrets.

In de voorronde van de Roos van Nijmegen gaf Burning Paris een prima concert weg. Nu ligt hun ep Dirty Secrets, uitgekomen in april 2013, onder de loep. De Nijmeegse band beschrijft zelf de muziek als vuige poprock. Het is erg duidelijk dat deze band heel mooi het gat opvult dat Krezip in 2009 achterliet. Niet alleen omdat zangeres Zilla een overeenkomend stemgeluid heeft, maar ook omdat zij net zo overtuigend zingt als Jacqueline Govaert. Het vinden van fans zal daarom ook geen probleem zijn voor Burning Paris: liefhebbers van popmuziek, rockmuziek en funky muziek komen allemaal aan hun trekken. Reden genoeg om de ep te beluisteren.

De ep heeft vijf prima tracks – op de site staan zes nummers – die blijven hangen in het geheugen. Voor je het door hebt, beweeg je mee op bijvoorbeeld titeltrack Dirty Secrets. De muziek is rechttoe rechtaan: stevige gitaren, degelijke drums en sporadisch is er ook een tweede stem te bekennen. Dirty Secrets is kort samengevat lekker. Het is te hopen dat schrijven voor deze band geen kunstje wordt: een echt vernieuwende sound ontbreekt nog. Gelukkig hoeft muziek lang niet altijd vernieuwend te zijn.

Over deze ep niets dan lof: het artwork, het afmixen, de liedjes: deze band is klaar voor optredens. Heel veel optredens.

Luister de ep