Bekijk ’t maar! Smal Water – Drank & Rol

Lokale acts met hun clip en het verhaal

Erik Nijsten ,

“Video Killed the Radio Star” klonk het ooit. Dankzij muziekzenders als MTV, TMF en vooral YouTube, zijn videoclips bijna niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. In de rubriek Bekijk ‘t maar! stellen wij een aantal vragen aan lokale bands en de filmmakers over hun videoclip. In deze aflevering: Smal Water.

Waar en wanneer hebben jullie de videoclip opgenomen?
"We hebben een filmpje van YouTube genomen. Muziek eronder plakken. Een beetje knippen en plakken van stukjes film zodat het beeld op de muziek 'past'. Filters erover. Voilà."

Hoe zijn jullie op het idee gekomen om de video te maken zoals hij nu is geworden?
"Op de racetrack is veel snelheid, feest en lawaai. Hier gaat het in Drank & Rol ook over. Daarnaast houden we van oude auto’s. De keuze om authentieke stockcarracebeelden te gebruiken was snel gemaakt. Ook vonden we het leuk om een beetje te spelen met de beelden. Het ritme en veranderingen in de muziek worden weerspiegeld in de beelden."

Wat waren de kosten van de videoclip? Hoe hebben jullie deze gefinancierd?
"De kosten van de studio-opnamen van de ep voor de muziek. Plus die van een laptop met een videobewerkingsprogramma en internetverbinding."

Heb je nog tips voor andere bands/filmmakers voor het maken van een videoclip?
"Denk niet te moeilijk. Je kunt leuke dingen maken met zeer weinig middelen als je wilt."

Wat is jullie favoriete videoclip / regisseur en waarom?
"De clips van The Experimental Tropic Blues Band vind ik er cool. Erg explosief en lekker absurd. Ook de films van Quintin Tarantino zijn favoriet."