Behind the Corner festival sluit succesvol seizoen af

Muziek uit de Achterhoek van twee tot twee

Taggi Eenstroom ,

Augustus 2012 is de maand waarin alles begon. Meindert Bussink organiseerde voor de tweede maal het Popshock festival. Hier speelden destijds o.a. Automatic Sam en The Big Bang Theory. Ter promotie voor Behind the Corner nam Bussink backstage interviews af met de artiesten. De eerste editie van Behind the Corner vond een maand later plaats. Al vrij snel werd duidelijk dat de Achterhoek gevuld is met talentvolle muzikanten. Diverse genres passeerden de revue. Er speelden bands met al jaren speelervaring, maar ook jonge bandjes.

Organisator Meindert Bussink bedacht al snel de formule van de huisband Hooked, met daarin leden van onder andere De Staat, The Backcorner Boogie Band en The Bloody Honkies. Elke maand werden liedjes gespeeld van bands die een inspiratie vormden of liedjes van andere Achterhoekse bands. Tijdens deze optredens kwamen er geregeld prominente gastmuzikanten langs. De sfeer zat er keer op keer goed in. Het seizoen is afgesloten met de speciale edities ‘Behind the Metal’ en ‘Behind the Cover’. Hier stonden het metalgenre en coverbands centraal.

Op 17 augustus 2013 zal het Behind the Corner festival plaatsvinden. Maar liefst 17 bands spelen deze dag verdeeld over 2 podia. ‘s Middags zal het programma, dat begint om 14:00 uur, gratis zijn. Voor de avond bedraagt de entree 15 euro. Daarvoor krijg je optredens van o.a. Birth of Joy, The Backcorner Boogie Band, Orange Maplewood, Villa Zeno en Thee Hammer. Recent is ook de feestelijke ska-muziek van Spawn aan de line-up toegevoegd. Natuurlijk zal ook Hooked niet ontbreken, dit keer zelfs in XL-vorm. Er zullen vele gastmuzikanten meespelen, onder wie Dick Kemper. Het avondprogramma is van 20:30 tot 02:00 uur.

Voor het volgende seizoen wil Meindert Bussink van Behind the Corner meer inzage krijgen in de achtergronden en wensen van de Achterhoekse muzikant. Op deze manier hoopt hij de bands nog meer te kunnen ondersteunen met zijn in april opgerichte stichting. Hiervoor is er een samenwerking ontstaan met studenten van de opleiding Marketing en Communicatie van het uit Doetinchem afkomstige Graafschap College. Middels een enquête hoopt Bussink de antwoorden te vinden. Hiervoor worden alle aspecten van de activiteiten van een muzikant bevraagd, van repeteren tot aan de opnames, optredens en promotie. Ben jij ook een muzikant afkomstig uit de Achterhoek? Dan is het wellicht wat voor jou om de enquête in te vullen. Naast het feit dat je stichting Behind the Corner ondersteunt in het onderzoek, zijn er ook diverse prijzen te winnen. Zo kan je onder andere een optreden bij Behind the Corner winnen in het nieuwe seizoen, privéles van één van de muzikanten van Hooked en cd’s en platen van bands uit de Achterhoek.

Kijk op: http://behindthecorner.nl/2013/06/grote-enquete-om-achterhoekse-muzikanten-te-ondersteunen/

Kaarten voor Behind the Corner zijn te verkrijgen via: http://behindthecorner.nl/festival/