Navarone en Maison du Malheur op Oranjepop

Voor de laatste keer op 30 april!

Ook in het jaar van de troonswisseling is Oranjepop weer de opening van het festivalseizoen. Vanaf 2014 zal het Nijmeegse festival verhuizen naar de verjaardag van de nieuwe koning, maar dit jaar staat Oranjepop nog traditiegetrouw op 30 april in het Hunnerpark. De eerste namen voor op het affiche zijn vandaag bekend gemaakt, met als opvallende naam de Nijmeegse rockers van Navarone, die op dit moment hard aan het doorbreken zijn. Met Navarone, Wallace Vanborn en The Liquid Machine heeft Oranjepop zijn portie stevige rock alvast binnen. Daarnaast is met Maison du Malheur ook een echte festivalfavoriet bevestigd.

Het Nijmeegse Navarone verovert Nederland met een rotvaart. Nog voordat ze bij De Wereld Draait Door stonden hadden ze Merleyn al uitverkocht, en deze week schoot hun debuutplaat de album top 100 in. Met hun hard rock van klassieke snit vallen ze overal in de smaak. Ongetwijfeld gaan ze deze zomer op vele festivals de status van Nijmegen als Rock City dubbel en dwars bevestigen. Met The Liquid Machine, winnaar van de Roos van Nijmegen en finalist van de Gesel van Gelderland, is ook de volgende Nijmeegse rockgeneratie vertegenwoordigd in het programma van Oranjepop.

Wallace Vanborn gaf ons afgelopen week bij DWDD een 'schup in ons kloten' met een denderende gitaarriff van een minuut. Als geen ander weten ze pakkende en groovende riffs te produceren. Met optredens in het voorprogramma van De Staat en een Europese tour door 9 landen, heeft Wallace een flinke live-reputatie opgebouwd. Als er één band klaar is voor de troonopvolging na Triggerfinger, is het dit Gentse rocktrio wel.

Maison de Malheur tapt uit een geheel ander vaatje, of eigenlijk uit vele roestige vaatjes tegelijkertijd. In het huis van Malheur hoor je flarden van allerlei oude stijlen, van honky-tonk blues tot zigeunerswing. Onlangs tekende het rammelende rock-’n-roll orkest bij Excelsior voor een nieuw album. Op het strandfestival Habana maakte Maison du Malheur er afgelopen jaar een groot feest van, en dit jaar swingen zij met het publiek van Oranjepop de lente in.