Een samensmelting van kwaliteiten

Rogier Pelgrim en Handsome Poets vullen Doornroosje

Victor van Nikkelen Kuijper ,

Angelvoice Rogier Pelgrim opende een uitstekende avond in Doornroosje. Deze man uit Ede is de winnaar van de Grote Prijs van Nederland en runner-up in het programma 'De Beste Singer-songwriter van Nederland'. Hij reist mee met de Handsome Poets. In 2010 kregen deze jongens uit Gouda al de titel ‘3FM Serious Talent’. Iedereen met een oranje sporthart herkent ze van Sky On Fire, dat de NOS gebruikte voor de Olympische Spelen 2012. Dat belooft wat!

Rogier Pelgrim en zijn toetsenist klimmen het podium op. Rogiers stem is (zoals eerder aangegeven) zo puur en emotioneel, als een engel waarbij de vleugels afgerukt zijn. Het publiek, voornamelijk vrouwen, aanschouwt hoe deze singer-songwriter zijn ziel bloot legt. De klanken van de instrumenten zijn even zuiver als de noten uit Rogiers keel. Voorafgaand aan elk lied geeft de zanger een korte en open uitleg over het verhaal achter het nummer. Vind ik het een echte aanrader? Ja, 31 januari ga ik zeker naar zijn optreden in Luxor.

Handsome Poets begint het optreden tamelijk rustig. Langzaam springen de individuele kwaliteiten van de muzikanten er bovenuit. Opvallend is het gemak waarmee Tim zingt. Zijn zang klinkt live ook verrassend aangenaam en helder. Nils toont dat zijn 80's keyboardsounds onmisbaar zijn. Eelke laat op zijn gitaar duidelijk merken waarom dit zijn tweede '3FM Serious Talent' band is. Niet vaak kom je een gitarist tegen die zulke diverse stijlen aan kan. Ook drummer Daniel laat zijn kunsten horen. Tijdens het optreden smelten ieders kwaliteiten samen en dat zorgt voor een topavond.