Dag des oordeels: Not Dead Yet

NDY - Self titled

Bernard Bodt ,

De redactie hanteert het zwaard van Vrouwe Justitia en spreekt recht over dat wat rond is: de oogst van glimmende schijfjes.

Aanstaande vrijdag is de releaseparty van de eerste ep van NDY (Not Dead Yet) in The Stage in Arnhem. Na releases van the Heat en Space Captain is dit alweer de derde Arnhemse band die met nieuw werk komt.

Not Dead Yet omschrijft zijn muziek zelf als een combinatie van grunge, stoner en alternatieve rock. Maar bij het intensief beluisteren van de titelloze ep zijn noch zware vervormde gitaarnoise noch zware lome riffs te ontdekken. Wat de drie heren wel voorschotelen, zijn catchy rocknummers met riffs die lekker blijven hangen.

Absoluut prijsnummer is het nummer Denial, een song waarbij een uitstekende balans wordt gevonden tussen de hardwerkende ritmesectie en speels gitaargeweld. De muziek is niet echt vernieuwend te noemen maar klinkt gewoon lekker in het gehoor. Geen stadionrock zoals het Nijmeegse Navarone maar gewoon fijne rocksongs.

Een minpuntje? Het volkomen overbodige live nummer Rush. De beroerd opgenomen drums verpesten het nummer en zorgen ervoor dat de ep enigszins in mineur eindigt. Hopelijk klinkt het komende vrijdag live een stuk beter.