In een bomvol Merleyn speelt Navarone moeiteloos het hele publiek op de knieën

Zaal te onrustig voor singer-songwriter Charl Delemarre

Tekst: Arjo de Zeeuw | Foto's: Victor van Nikkelen Kuijper ,

Afgelopen zaterdag vond in een uitverkocht Merleyn in Nijmegen Club 3voor12 Gelderland plaats. Singer-songwriter Charl Delemarre speelde zijn liedjes ondersteund door een band en rockband Navarone promootte zijn album 'A Darker Shade Of White'.

Het bomvolle café Merleyn in Nijmegen loopt om precies half elf leeg richting zaal, waar singer-songwriter Charl Delemarre de avond opent met een set mooie nummers. Vandaag wordt hij begeleid door zijn band The Reflecting Elephants.

Het is een niet al te gemakkelijk optreden voor een zaal die duidelijk wacht op op de headliner. Voor de luisterliedjes, dit keer in een band jas gestoken met best lekkere sounds van gitaar en Hammond, ontbreekt de rust in de zaal. En dat heeft alles te maken met het aanstaande optreden van Navarone.

 

Deze Nederlandse rockband Navarone, waar het volgens de vele lovende kritieken goed mee gaat, promoot zijn debuutalbum A Darker Shade Of White. Het plaat wordt uitgebracht op cd en vinyl, en is een juweeltje. Eigentijdse ruige lekkere rock met roots uit de jaren zeventig.

Eenmaal op het podium geeft de band direct vol gas. De waanzinnig hoge stem van Merijn van Haren, de oh zo makkelijk lijkende vette, vuige gitaarpartijen van de heren Roman Huijbreghs en Kees Lewiszong; ze dienen allemaal maar één doel: toffe muziek maken op ambachtelijke wijze.

Het duurt niet lang of het publiek gaat letterlijk op de knieën. Met Led Zeppelin-cover Whole Lotta Love (origineel van Willie Dixon) is het publiek helemaal om. De zaal beweegt als een man. De band stuurt en het publiek rijdt mee in de rocksfeer van toen met het gevoel van nu. Een topband met een topgeluid. Vermakelijk tot het einde.