Spelen op Huntenpop een ABC'tje!

Achterhoekse BandCompetitie op zoek naar bands

Na succesvolle edities in 2011 en 2012, is de Achterhoekse BandCompetitie inmiddels toe aan haar derde editie. Dit gezamenlijke initiatief van de Stichting Huntenpop Belangen en de DRU Cultuurfabriek heeft als doelstelling talentvolle bands een kans te geven om zichzelf in de kijker te spelen.

Om de kwaliteit naar een nog hoger niveau te tillen heeft de organisatie besloten om de inschrijving open te stellen voor enthousiaste bands en muzikanten in heel Nederland. Op de vrijdagen 22 maart en 3 mei 2012 zullen de twee voorrondes plaatsvinden om vervolgens op zaterdagavond 22 juni knallend af te sluiten met de finale. Uiteraard vindt dit alles plaats in de DRU Cultuurfabriek te Ulft, het culturele hart van de Achterhoek.

Men kan zich aanmelden tot 10 februari 2012 door een e-mail te sturen naar AchterhoekseBandCompetitie@huntenpop.nl met daarin een biografie, contactgegevens en demomateriaal.

Na afloop van de inzendingstermijn zal een jury op kwaliteit en genre gaan selecteren waarna bepaald zal worden welke inzenders een uitnodiging zullen krijgen voor de voorrondes.

Dit jaar is het prijzenpakket nog eens stevig uitgebreid. Voor de winnaar is het volgende prijzenpakket samengesteld:
# Een plek op het Huntenpopfestival
# Studiotijd bij Silvox Studio
# 500 fullcolourdruk cd's met artwork beschikbaar gesteld door de cd-perserij.
# Een professionele fotoshoot met Valentijn Tempels